Sposób przygotowania

Kurczaka umyć, osuszyć i pokroić na kawałki.
Pokrojonego kurczaka włożyć do miski, dodać wszystkie przyprawy.
Mięso razem z przyprawami masować przez chwilę.
Naczynie z mięsem przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na 4-5 godzin lub na noc.
Po upływie tego czasu wyjąć mięso z lodówki.
Na patelni rozgrzać olej i układać kawałki kurczaka.
Podsmażać go z każdej strony na złoto brązowy kolor.
Podsmażonego kurczaka podlać około 100 ml wody, przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu 40-45 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Goya

    jakoś nie przepadam
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    też nie przepadałam, ale miód wcale nie jest wyczuwalny, a nadaje ciekawy smak
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Pyszny kurczak.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    jadłam żeberka z miodem kuraka jeszcze nie;) jak ja wszystko wypróbuje co mnie się podaba - życia mi nie starczy:P
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    lubię to
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    mmm jakie smakowitości, ech!;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !