Sposób przygotowania

Zrób zalewę: zagotuj wodę z winem, octem, cukrem, papryczkami i przyprawami. Obierz czosnek i wrzuć ząbki do wrzącej zaprawy. Nie gotuj! Zdejmij garnek z marynatą z ognia, szczelnie przykryj i ostaw w chłodne miejsce na 12 godzin. Następnego dnia gotuj czosnek z marynatą przez 5 minut.
Wyparz słoiki, wstawiając je na 3 minuty do piekarnika nagrzanego do 90 stopni. Pokrywki zalej wodą i gotuj kilka minut. Wyjmij, dokładnie wytrzyj.
Do słoików powkładaj czosnek, zalej gorącą marynatą z przyprawami. Na wierzch wlej po łyżce oliwy. zakręć szczelnie i odwróć słoiki do góry dnem. Pozostaw do ostygnięcia, potem przechowuj w chłodnym miejscu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    marta1371

    Właśnie szukałam takiego przepisu,mój głos za

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !