Sposób przygotowania

Marchewkę ugotować w osolonej wodzie, ostudzić i pokroić w drobna kostkę, podobnie jajka. Do wody pozostałej z gotowania marchwi dosypać łyżeczkę cukru, wrzucić ziele angielskie, liść laurowy i ocet- zagotować. Na wrzątek wrzucić pokrojoną w połówki talarków cebulę. Gotować 15 minut, wyłączyć i pozostawić w wodzie do ostudzenia. Odcedzić, poczekać, żeby dobrze obciekła. Wyjąć zioła, wymieszać marchew z cebulą i jajami na twardo. Zalać śmietaną wymieszaną z majonezem, posolić i popieprzyć do smaku. Sałatka od lat należy do moich ulubionych smakuje trochę, jakby była z marynowanymi grzybkami. Smacznego.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !