Sposób przygotowania

Mięso pokroić na porcje, lekko rozbić, posolić, oprószyć pieprzem. Usmażyć z obydwu stron na tłuszczu, włożyć do rondla. Podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem. W między czasie pokroić cebulę i lekko zrumienić ją z mąką na pozostałym tłuszczu. Przestudzić, rozprowadzić zimną wodą, dodać śmietanę, połączyć z mięsem i zagotować. Pod koniec dodać drobno posiekany rozmaryn, przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    najlepsze pod słońcem :)
  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    smaczny obiad, poproszę taki
  • 2
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    koniecznie wypróbuję;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    lubię takie bitki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo smacznie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !