Sposób przygotowania

Na rozgrzanym oleju wytopić pokrojony w kostkę boczek, skwarki wyjąć, a na tłuszczu podsmażyć cebulę. Kabaczek obrać, usunąć nasiona i pokroić w kostkę, dodać do cebuli, smażyć aż trochę zmięknie, następnie dodać pomidory obrane ze skórki i pokrojone w kostkę, jeszcze podgotować. Gdy kabaczek jest miękki potrawę osolić, oprószyć mąką, przyprawić do smaku pieprzem, zagotować. Posypać skwarkami z boczku i koprem. Podawać z pieczywem lub ugotowanymi młodymi ziemniakami.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    fajny pomysł na pyszny bigos
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ale smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !