Sposób przygotowania

Mąkę rozsypać na stolnicy, albo do miski. Do środka wlać jajko, stopniowo mieszając dodając wody, tyle ile zabierze ciasto, żeby nie było zbyt rzadkie. Wyrabiać ciasto przez jakieś 10 minut. Potem rozwałkować, wycinać krążki(szklanką, kubeczkiem) i do każdego wkładać małą truskawkę, albo połówkę dużej. Wrzucać na osoloną i gotująca się wodę, i gotować przez kilka minut-do czasu wypłynięcia na powierzchnię. Podawać ze słodką śmietaną i cukrem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    troche chude te pierogi:P ale zjadlbym z truskawkami:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    truskaweczki zjadła bym
  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Pychotka!
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    pycha !!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !