Sposób przygotowania

Odłóż czubatą łyżkę mąki. Z reszty maki, jajek, mleka przygotuj ciasto naleśnikowe. Przypraw je do smaku solą i odrobiną cukru.
Bób wyłuskaj, cebulę posiekaj i podsmaż razem na gorącym oleju, oprósz pozostawioną mąką. Gdy się zrumieni, przypraw do smaku solą i pieprzem.
Kiełbasę pokrojoną w cienkie, ukośne plasterki smaż na patelni po kilka, po czym, gdy już się zrumienią, wlewaj na nie delikatnie ciasto naleśnikowe i smaż na złoty kolor z obu stron.
Gotowe naleśniki przełóż na talerze. Podawaj je razem z przesmażonym bobem oraz cebulą. Danie udekoruj natką pietruszki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    pyszne naleśniki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    takich naleśników nie jadłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    lubię bób, ciekawe jak smakują

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !