Sposób przygotowania

Kolby cykorii i sałatę oczyść, opłucz. Liście porwij na mniejsze kawałki. Cebulę obierz, pokrój w półplasterki. Pomarańcze sparz, obierz, dokładnie usuń białą skórkę. Ostrym nożem powycinaj fileciki, a z resztek owoców wyciśnij sok. Awokado obierz, pokrój wzdłuż na pół, usuń pestkę, z miąższu wytnij półokrągłą łyżeczką kuleczki, natychmiast skrop sokiem z cytryny. Ocet utrzyj z solą, pieprzem i cukrem. Wymieszaj z sokiem pomarańczowym i oliwą. Ubijaj trzepaczką na gładki sos. Wszystkie składniki sałatki przełóż na półmisek. Skrop przygotowanym sosem, lekko przemieszaj. Posyp posiekanymi orzechami. Przed podaniem udekoruj cząstakmi pomarańczy.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !