Sposób przygotowania

Wątróbkę bardzo drobno posiekać, a następnie przetrzeć przez sito lub kilkakrotnie przepuścić przez maszynkę. Masło utrzeć z żółtkami, dodać rodzynki, bułkę tartą, szczyptę soli, pieprz, utartą gałkę muszkatołową oraz goździki i ewentualnie do smaku odrobinę cukru. Ubić pianę z białek. Wszystko razem wymieszać bardzo dokładnie i tak przygotowanym farszem nadziać podgardle indyka.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !