Sposób przygotowania

Udka umyć, wrzucić do garnka zalać wodą. Gotować około 15 min. PO 15 min odlać wodę i wlać nową. Dodać włoszczyznę,kostkę rosołową. Gotować rosół. Doprawić pieprzem, kucharkiem. Gdy rosół jest już gotowy. Wyciągamy z rosołu mięso i warzywa. Rosół przesadzamy przez sito. Z rosołu będzie nam potrzebna marchewka i mięsko. Marchewkę kroimy w drobna kostkę lub plasterki. Na dno miseczki dajemy groszek, marchewkę i poskubane mięsko. Gdy rosół wystygnie odlewamy troszeczkę do misieczki i dodajemy 1 opakowanie żelatyny ( 1 opakowanie na 2 litry) dokładnie mieszamy i wlewamy do reszty rosołu. Wlewamy do miseczki z mięsem i warzywamy tak aby zakryło wszytsko i na górę dodajemy pieprzu. Wkładamy wystygnięte do lodówki. Smacznego !!!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !