Sposób przygotowania

Golonkę umyć, przekroić wzdłuż i usunąć kośći. Mięso razem ze skórą ciasno zwinąć i związać bawełnianą nitką. Zalać golonkę gorącą wodą, osolić i gotować. Po pół godzinie dodać cebulę i przyprawy. Gotować do miękkości. Podawać z musztardą.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    od czasu do czasu gotuję taką goloneczkę dla męża
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    taka golonka jest przepyszna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    taka golonka jest przepyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Oj, a ja nie przepadam za golonką...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    mniam coś dla mnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !