Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z winem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 70 dkg
cebula 1 sztuka
białe wino 1 szklanka
czosnek 2 ząbki
ryż 1 opakowanie
bulion 1 szklanka
pieczarki 10 dkg
starty ser 3 łyżki
oliwa 3 łyżki
natka

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z winem

Dynię obrać i pokroić w kostkę. Pieczarki pokroić w półplasterki, poddusić na łyżce oliwy. Dodać posiekaną cebulę i czosnek. Wsypać nieugotowany ryż i mieszać, aż stanie się szklisty. Zalać winem, dodać pieczarki i dynię. Wlać bulion. Przykryć i gotować na wolnym ogniu ok. 20 minut. Gotowe risotto posypać natką i startym żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 26.11.2011 11:34
pycha
RenataZ-et 23.11.2010 16:39
Risotto z dynią i winem-pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak