Sposób przygotowania

Szynkę pokroić w cienkie paski. Rozłożyć na pokrytej papierem do pieczenia blasze. Piec ok. 15 minut w temp. 200 stopni. W mocno nagrzanym piekarniku podpiec też orzechy laskowe.
Konfiturę wymieszać z odrobiną soli, soku z cytryny. Dodać troszkę pieprzu do smaku i oliwę.
Ser pokroić w grubą kostkę. Wymieszać z opłukaną i osączoną roszponką oraz szynką.
2 łyżki dressingu odłożyć. Resztę wymieszać ze składnikami sałatki. Ułożyć ją na talerzu. Udekorować pozostałym dressingiem. Posypać tymiankiem, szczypiorkiem, kiełkami lucerny i porwanymi listkami bazylii.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszne danie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !