Sposób przygotowania

Krakersy pokruszyć na drobne kawałki. Wymieszać mięso z jajkami, krakersami, łyżeczką czubricy i 1 ząbkiem czosnku. Dolać do mięsa 25 ml ginu, posolić i popieprzyć do smaku. Obsmażyć na patelni. W rondlu podgrzewać w 1 szklance wody odcedzone z zalewy pomidory z puszki oraz posiekane pomidory suszone. Dorzucić do sosu jałowiec, cząber, 1 ząbek czosnku i wlać pozostałą część ginu. Kiedy sos już będzie lekko zawiesisty wrzucić pulpety i gotować razem do miękkości( gdyby sos był za rzadki można dorzucić dwa pokruszone krakersy). Doprawić solą i pieprzem. Posypać utartym żółtym serem. Podawać z makaronem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    takich jeszcze nie jadłam ciekawy pomysł z tymi krakersami
  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    Kaloryczne to bardzo ale fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    jakie apetyczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    apetyczne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    świetny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !