Sposób przygotowania

Bułki kroimy w kostkę, a tymianek i natkę siekamy. Jedną cebulę kroimy w kostkę i zeszklić na łyżce masła. Dodajemy tymianek i mleko, krótko gotujemy. Polewamy kostki bułki, przykrywamy i odstawiamy na ok. 10min. Mięso posypujemy solą i pieprzem. Do bułki dodajemy suszone pomidory, jajko i natkę. Przyprawiamy solą i pieprzem. Masę rozsmarowujemy na mięsie. Zwijamy w roladę, związujemy nićmi i podsmażamy na maśle. Marchewki i pozostałą cebulę pokroić i dodać do mięsa. Wlewamy wino i 1/4 litra wody. Całość przyprawiamy, przykrywamy i pieczemy 1 i 1/4 godz. w temp. 175 stopni. Gotowe!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !