Sposób przygotowania

Groch zalewamy wodą i zostawiamy na noc po czym wodę wylewamy i przepłukujemy groch na durszlaku ponownie zalewamy wodą i gotujemy do miękkości z łyżka soli. Kapustę zalewamy wodą dodajemy kminek liść laurowy, ziele angielskie jałowiec i pieprz gotujemy godzinę(nie płukany). Ziemniaki obieramy i gotujemy. W międzyczasie kroimy podgardle w kostkę i przesmażamy z pokrojoną cebulka w piórka. doprawiamy pieprzem i odrobinka soli.
Kiedy wszystkie składniki są już miękkie to do jednego dużego gara wkładamy odcedzony groch i odcedzona kapustę oraz lekko ubite ziemniaki wszystko razem mieszamy dokładnie i dodajemy skwarki z cebulką doprawiamy pieprzem całość. Najlepiej smakuje odsmażane. Doskonale nadaje się również do zamrożenia i potem tylko wystarczy wyjąć rozmrozić i zasmażyć

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !