Sposób przygotowania

Oczyszczone,umyte i osuszone wątróbki pokroić w drobne paski,a obraną cebulę i paprykę w cienkie półplasterki.Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę i paprykę,dodać wątróbkę,i chwilę smażyć,mieszając.Zdjąć z ognia,doprawić roztartym tymiankiem,solą i pieprzem.Z bułek ściąć wierzchy i usunąć ze środka miąższ.Ścianki posmarować masłem.Napełnić powstałe miseczki przygotowanym farszem,przykryć plastrami sera i zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 180stopniC,aż bułki będą rumiane,a ser się roztopi.Podawać jako gorącą przekąskę lub dodatek do zup.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !