Sposób przygotowania

Łopatkę kroimy w małe kawałeczki i dusimy około 20 min na masełku na małym ogniu, dodajemy cebulę drobno posiekaną. Do wysokiego garnka wsypujemy drobno posiekaną kapustę słodką i kapustę kiszoną ( wcześniej należy przepłukać zimną wodą). Do kapusty dodajemy łopatkę z cebulką. Kiełbasę obieramy ze skórki, kroimy w w kostęczkę i dodajemy do pozostałych składników. Marchewkę trzemy na grubym oczku. Dodajemy do kapustu. Podlewamy wodą. Dodajemy 1 kostkę rosołową, ziele angielskie, liść laurowy, kminek. Pierś z kurczaka osobno gotujemy. Dodajemy ją na samym końcu drobno pokrojoną lub poskubaną. Gotujemy do miękkości. Na końcu doprawiamym kucharkiem i pieprzem. SMACZEGO !!!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !