Sposób przygotowania

Pieczarki umyj, obierz i posiekaj. Czosnek przeciśnij przez praskę, pory pokrój w plasterki, oliwki na połówki. Pomidor sparz, obierz i pokrój w kostkę.
Na patelni rozgrzej olej, podsmaż pory, dodaj czosnek i pieczarki. Kiedy zmiękną, wrzuć orzechy, oliwki i kapary, dodaj kawałki pomidora oraz natkę, przypraw solą i pieprzem.
W szerokim rondlu zagotuj 2 l wody z octem. Jajka wbijaj kolejno na spodek i przechylaj, żeby zsunęły się do gotującej wody. Gotuj ok. 2 minut, aż białko się zetnie. Używając łyżki cedzakowej, delikatnie wyjmuj jajka i układaj je na porcjach sałatki pieczarkowej.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    marta1371

    W sam raz na śniadanko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !