Sposób przygotowania

Z serii \" tysiąc sposobów na kotlet mielony\" polecam- sznycelek z buraczkami. Mięso mielone( najlepiej wieprzowe) wymieszać z gotowanym buraczkiem- startym na drobnych oczkach jak na ćwikłę. Jeśli burak jest duży to wystarczy 1 sztuka jak mniejszy to 2 sztuki. Do mięsa wbijamy dwa jajka i dokładamy dużą bułkę ( wcześniej namoczoną i dobrze odciśniętą). Doprawiamy łyżką chrzanu, solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dobrze wyrabiamy, aby składniki się połączyły i odstawiamy na 20 minut. Formujemy kotleciki mielone wielkości małej dłoni. Jeśli ktoś lubi można panierować w jajku i w bułce. Smażyć tak jak zwykłe mielone- podawać z ziemniaczkami albo ryżem. Naprawdę smaczne.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    oooooo fajny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne składniki z burakiem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !