Sposób przygotowania

mieso skrop przyprawą i odciśnieta kajzerkę wić jajko dodoac paprykę gałke sól pieprz wymiszać wszystko razem. Wyrobic mase uformwoac kulki i wrzucić na osolony wrzątek gotować 10 min. NAstępnei wszystkie skąłdniki ciasta zmiksować i maczać odsączone kulki w cieście i obsmażyc na złoty kolor. Zrobic sos: na oleju podsmażyc posiekaną cebulę obraną i startą marchewkę i pokrojoną w kostkę paprykę. Miód rozpuscić w 50ml bulionu z gotowania kulek dodoac od sosou. Dusić 10 min dodając pod konei cmąkę ziemniaczana rozkłóconą z bulionem 50 ml. Przyprawić do smaku. Kulki podawać z ryzem

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Rique

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !