Sposób przygotowania

Gotujemy kapustę, aż zaczną odchodzić same liście. Kapusta misi być duża, jakieś 3 kg. Około 5 minut od zagotowania się w całości zanurzyć.

Wyjąć, usunąć głąb ze środka i obrać liście.

Ugotować mięso mielone. Następnie w dużym garnku wymieszać z wcześniej ugotowanym ryżem, posiekaną kiełbasą, solą, pieprzem, solą czosnkową i papryką.

Ułożyć farsz na liściach i zrobić z nich gołąbki.

Całość wstawić do brytfanki, z wcześniej wlaną na dno oliwą.

Całość zalać posiekanymi pomidorami i bulionem i wstawić do piekarnika przykryte na 2 godziny w temperaturze 180 stopni.

Gotowe.

Porcja na jakieś 20 osób ;)

Spróbuj również

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ela20

    Gołąbki są pyszne!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Marta98

    zjadłabym na obiadek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !