Sposób przygotowania

Ryż dobrze wypłukać… zostawić na 15 minut w wodzie…wodę odlać. Zalać wodą w proporcjach 1:2, czyli w tym wypadku 1 litr wody. Gotować na małym ogniu z 2 łyżkami sosu sojowego, 2 łyżkami przyprawy płynnej , majerankiem oraz solą. Od czasu do czasu mieszać. Kiedy wciągnie wodę, zakryć dobrze przylegająca pokrywką i schować \"pod pierzynkę\" tzn owinąć, kocem, ręcznikiem itp. Po godzinie powinien być już gotowy----dobre do wszelakiego drobiu np. kaczka, gęś, indyk, perliczka…

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ania69

    pycha
  • 1
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    Uwielbiam taki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !