Pełen smaków e-magazyn kulinarny

Sposób przygotowania

Schab myjemy,osuszamy,kroimy na 8 kotletów.Kotlety rozbijamy.Oprószamy solą i pieprzem.Panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej.Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron,aż się zrumienią.Pieczarki oczyszczamy,myjemy i kroimy w niezbyt cienkie plasterki.Dusimy na małej ilości oleju,aż odparują.Solimy.Na kotletach układamy po plastrze żółtego sera.Na ser kładziemy porcje pieczarek.Piekarnik rozgrzewamy do temp.150stopniC.Na blachę kładziemy papier do pieczenia,a następnie kotlety.Pieczemy ok.10minut,aż ser się roztopi.Podajemy z ziemniakami i warzywami.

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !