Sposób przygotowania

Mielone mięso drobiowe przełożyć do miski. Dodać majeranek, gorczycę, Vegetę, pieprz, granulowany czosnek, pieprz ziołowy i ostrą paprykę w proszku. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Następnie przełożyć do czystych i suchych słoików.

Żelatynę zalać 1/3 szklanki zimnej wody. Moczyć przez kilka minut, a następnie podgrzać do rozpuszczenia się żelatyny (cały czas mieszając).

Do słoiczków z mięsem wlać ciepłą rozpuszczoną żelatynę i zakręcić słoiki. Pasteryzować w ganku pod przykryciem, na małym ogniu około 90 minut.

Składniki wystarczą na około 2-3 słoiczki po 300 ml.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    przyrządziłam :) jest pyszna, polecam wszystkim.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !