Sposób przygotowania

Zagotuj lekko posoloną wodę, wrzuć zamrożony bób. Po 4 minutach odcedź, zalej lodowatą wodą. Chłodny bób obierz z łupin (to najbardziej pracochłonna czynność, dlatego warto obrać go wcześniej, a potem przygotować pozostałe składniki).
Boczek pokrój w kostkę, posiekaj obraną cebulę i czosnek, rozgrzej olej, podsmaż cebulę, czosnek i boczek. Dodaj migdały i chili, po 2 minutach wrzuć bób oraz posiekaną natkę, polej sokiem z 1 cytryny, przypraw pieprzem i szczyptą soli. Podgrzej delikatnie mieszając.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    mala2021

    warto spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo ciekawe połączenie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    ciekawi mnie smak
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Interesujący :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !