Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gulaszowa z czerwoną fasolą i pomidorami.

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięsa wołowego 300 g
cebule 2 szt
czosnku 1 ząbek
oliwy z oliwek 3 łyżki
mąki 1 łyżka
ostrej papryki 1 łyżka
tymianku 1 łyżeczka
Kminek mielony Prymat 1/4 łyżeczki
pierz,sól do smaku
pomidorów 350 g
konserwowej czerwonej fasoli 1 puszka
bulion mięsny 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gulaszowa z czerwoną fasolą i pomidorami.

Mięso wołowe pokroić w małą kostkę. Obrać cebulę i czosnek,drobno posiekać i podsmażyć na oleju. Gdy cebula nabierze złotego koloru,dodać mięso i dusić 15 minut pod przykryciem.Oprószyć mąką ,wymieszać, dodać wywar i przyprawy.Nadal gotować pod przykryciem. Pomidory umyć ,usunąć twardą część przy szypułce,pokroić w kostkę i ugotować do miękkości.Przetrzeć przez sitko.
Do zupy dodać fasolę, zagotować,dodać przetarte pomidory.Doprawić do smaku i podawać ze śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 17.11.2011 12:17
pycha
tomek18 17.11.2011 09:35
pyszna zupa,nie robiłem nigdy takiej
ZEWA 16.11.2011 10:44
ja zamiast czerwonej fasolki daję szparagową i paprykę świeżą
Pyza 01.12.2010 09:24
bardzo fajna zupka
aginaa 16.11.2010 08:56
pysznie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak