Sposób przygotowania

Grzyby dobrze oczyściłam - kanie tylko pędzelkiem a kurki wypłukałam bo były trochę zapiaszczone.
Na patelni rozpuściłam masło, zeszkliłam posiekaną cebulkę i dodałam do niej kurki. Smażyłam ok. 2-3 min. na ostrym ogniu po czym dodałam sos sojowy i śliwkowy oraz trochę papryki do smaku. Smażąc jeszcze chwilę odparowałam nadmiar płynu. Ser pokroiłam w plastry. Jajko roztrzepałam z mlekiem i niewielką ilością papryki. Kapelusze kani oprószyłam od strony blaszek solą i wyłożyłam na nie po połowie podsmażonych kurek - pod nie i na wierzch dodałam po trochu sera. Kapelusze złożyłam delikatnie na pół i lekko przygniotłam. Panierowałam kolejno w jajku i mące pełnoziarnistej - szczególnie dokładnie dociskając panierkę przy brzegach. Smażyłam na rozgrzanym oleju aż się dobrze zrumieniły - pod koniec smażenia zmniejszyłam ogień i przykryłam patelnię żeby w środku ser się rozpuścił. Podałam z duszonymi śliwkami.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    bernika

    fajna nazwa:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    właściwie to taki \"pieróg z sowy\" :-)
  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    ciekawe
  • 4
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Chciałabym spróbować!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    świetny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Wspaniałe danie !
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo ciekawy kotlecik :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marcela

    pomysłowe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !