Sposób przygotowania

Makaron gotujemy w osolonej wodzie i odcedzamy. Z jabłek wykrajamy gniazda nasienne. Miąższ kroimy w cienkie plasterki i skrapiamy sokiem z cytryny. Rodzynki płuczemy i zalewamy rumem, odstawiamy. Z pomarańczy wyciskamy sok. Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, roztrzepujemy z sokiem pomarańczowym. Żaroodporne naczynie grubo wysmarować masłem. Rozkładamy w nim makaron i jabłka. Polewamy sosem, oprószamy cynamonem, obkładamy rodzynkami, a na końcu posypujemy pestkami słonecznika. Pieczemy 40min. w temp 180stopni. 5min przed końcem pieczenia polać zapiekankę śmietanką.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    magical66

    nieraz robie ,smakuje mi
  • 5
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    bardzo ciekawe połączenie
  • 6
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    bardzo dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    iga2

    polecam wszystkim, 100% zadowolenia
  • 2
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !