Sposób przygotowania

Ciasto francuskie rozmrozić. Obciąć boki na grubości 2 cm z wszystkich boków i odłożyć na bok. Ciasto wyłożyć na natłuszczoną olejem blachę .Odciętymi paskami ciasta ozdobić brzegi zwijając je jak falbankę .Cebulę podsmażyć na złoto na oleju i przestudzoną wyłożyć na ciasto. Posypać roztartym czosnkiem ( lub kostkami czosnkowymi ) , oregano, pokrojonymi pomidorami, suszonymi pomidorami, utartym serem . Na wierzch wysypać pokrojone czarne oliwki. Posmarować brzegi ciasta roztrzepanym żółtkiem za pomocą pędzelka. Wygrzać piekarnik do 180 stopni. Piec 30 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pysznosci, takie rzeczy lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Musi być pyszne ... tylko te oliwki musiałabym powyciągać, bo nie przepadam ;).
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    też lubię takie rzeczy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    też lubię takie rzeczy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !