Sposób przygotowania

Grzyby oczyszczone kroimy w paski. Cebulę w piórka. Grzyby obgotować, odcedzić. Wątróbkę myjemy, oczyszczamy z błonek i moczymy w mleku pół godziny. Następnie osuszyć wątróbkę ręcznikiem papierowym, włożyć na rozgrzaną oliwę i smażyć z obu stron. Wyłożyć wątróbkę na talerz a na ten tłuszcz dodać cebulę oraz grzyby i smażyć. Doprawić solą i pieprzem. Pod koniec smażenia dodajemy wątróbkę i jeszcze razem smażymy parę minut. Podajemy np. Z ziemniakami lub pieczywem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    ciekawe połączenie
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    o ciekawa propozycja
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    madzialena19

    pyszna wątróbka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !