Sposób przygotowania

Rozostałe składniki:

bratkartofle:
6 kartofli (ziemniaków) ugotowanych poprzedniego dnia
1 cebula
1 łyżka smalcu
2 cebulki dymki (szczypior)
pieprz

Kartofle pokroić w plastry,cebulę posiekać.Na patelni roztopić smalec,dodać cebulę i przesmażyć.Do cebuli dodać kartofle,oprószyć pieprzem i smażyć na złoto.Szczypior pokroić i dodać pod koniec smażenia.
Chleb pokroić w kostkę i włożyć do talerza.Obrany czosnek przecisnąć przez praskę.Do chleba dodać smalec,czosnek,zalać wrzątkiem.Wodzionkę doprawić solą,pieprzem i maggi.
Bratkartofle podawać na osobnym talerzu.Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    uwielbiam tylko że ja robię z masłem
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    czyżby Śląsk. Smakowite przypomina mi kuchnię Babci
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    no tak śląskie danie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    bardzo dobre polecam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Proste danie, z którym sie jeszcze nie spotkalam...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !