Sposób przygotowania

Smalec rozpuścić, wlać gorący do mąki gryczanej i dobrze wymieszać. Nastepnie wlewać - stale mieszając ciasto łyżką - tyle zimnej wody, aby uzyskać średnią gestość. Posolić, dodać roztarte w odrobinie cukru drożdże, mocno wymieszać, wlać do formy wysmarowanej masłem, odstawić zeby podrosło i wstawić na około 1 godzinę do gorącego piekarnika. Podawać na gorąco, pokrojoną jak tort i polaną stopionym masłem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    SMACZNE UWIELBIAM
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    taka babka ma charakterystyczny smak jak np. kasza gryczana ? Czy ma mniej intensywny smaku ?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !