Sposób przygotowania

Pół jednego ogorka pokrój w plasterki, reszte w kostkę. Łososia posiekaj, wymieszaj z połową serka, łyżką koperku, łyżką szczypiorku, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Drugą część serka połącz z połową kostek ogórka, łyżką koperku i szczypiorku. Posól i popieprz. Pozostałe kostki ogórka wymieszaj z łyżką koperku. Żelatyne rozpuść w 200 ml gorącej wody, przestudź. Dno i boki formy keksowej polej łyżką żelatyny, wstaw na 10 minut do lodówki. Zostaw 3-4 łyżki żelatyny, pozostala podziel na 3 części. Jedną dodaj do ogórków z koprem, wymieszaj, przełóż do formy. Wstaw do lodówki na 20 minut. Druga dodaj do łososia, trzecią do twarożku. Na warstwę ogórków wyłóż pół masy łososiowej, zastudź. Na nią warstwę serka z ziołami, schłódź. Na ser wyłóż resztę masy łososiowej, na nia plasterki ogórków, zalej żelatyną. Wstaw do lodówki na 3 godziny do całkowitego stężenia.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    Takiego cuda jeszcze nie miałem okazji posmakować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !