Sposób przygotowania

Filety z kurczaka myjemy, oczyszczamy i osuszamy. Następnie każdego fileta dzielimy na dwie części. Przyprawiamy solą, pieprzem oraz papryką, Ciasto francuskie rozwijamy, kroimy na pół. Na każdy kawałek ciasta kładziemy na środku mięso, a na wierzch układamy plasterek ananasa odciśniętego z soków. Po prawej i lewej stronie fileta, ciasto rozcinamy, tworząc ok 5- 6 pasków. Paski te przeplatamy na zmianę raz prawy, raz lewy. Między jednym a drugim paskiem musimy jednak zrobić niewielkie \"szpary\" tak by mięso oddychało. Gotowe smarujemy jajkiem i wkładamy do piekarnika na 20-25 min. pieczemy w temp. 200\'C. Smacznego !!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wygląda naprawdę imponująco, aż chce się zjeść :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Rewelacyjny pomysł! Jutro wypróbuję przepis :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    banditka

    naprawde efektowne danie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Wygląda smakowicie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    pycha
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    świetny pomysł:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Edyta31

    przepyszne, plus :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    świetne danie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    cudownie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    Super!;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    muszę to spróbować ;)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszny pomysł na kurczaka
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Ja też robię kurczaka w cieście, ale z ananasem jeszcze nie robiłam:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    ciekawa propozycja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !