Sposób przygotowania

Z umytego schabu wykroić kości. Przygotowane mięso obrumienić na smalcu, oprószyć solą i pieprzem, dodać posiekana cebulę, podlać wodą i dusić pod przykryciem ok. pół godziny. Jabłka umyć, obrać, pokroić w cząstki, wykrajać gniazda nasienne i dodac do mięsa. Oprószyć majerankiem, ewentualnie podlać wodą i udusić do miękkości (jabłka powinny się rozgotowac). Przyprawić sos do smaku solą i pieprzem. Mięso pokroić, ułożyć na półmisku i polac sosem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Musi być pyszny ten schab z jabłkami.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !