Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić w garnku na oliwie. Marchew i pietruszkę pokroić w paseczki, dodać do cebuli, chwilkę podsmażyć. Warzywa zalać ok. 0.5 litra wody, gotować aż warzywa zmiękną. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, pokroić w drobne paseczki pomidory i również dodać. Pod koniec gotowania zatrzeć do zupy imbir, doprawić pieprzem, solą i bazylią. Kiedy zupa jest gotowa blendujemy do uzyskania gładkiego kremu. Zupę podawać gorącą, najlepiej z grzankami.
Bon apetit!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    iście królewskie danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    W sam raz na zimne wieczory,warta polecenia.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aniapetr

    bardzo ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    malcik111

    wow kusząca nazwa:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    leonkot

    pięknie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    leonkot

    pięknie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !