Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź, jeszcze gorące dobrze utłucz lub przepuść przez maszynkę. Dodaj mąkę ziemniaczaną i pszenną, jajko, szczyptę soli, dokładnie wyrób dość zwartą masę.
Farsz: Namoczoną przez noc fasolę ugotuj do miękkości w tej samej wodzie. Pod koniec gotowania osól. Fasolę odcedź, zmiksuj. Cebulę obierz, posiekaj , zeszklij na oleju. Dodaj zmiksowaną fasole, wymieszaj, przypraw. Z ciasta formuj pyzy, nadziewaj masą fasolową. Zlep. Gotuj kilka minut w osolonym wrzątku. Odcedź.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    takich jeszcze nie jadłam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Marta98

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !