Sposób przygotowania

Kiełbasę i boczek zalewamy 1,5 litra wody i gotujemy na małym ogniu. Po około pół godziny wyjmujemy je. Ziemniaki kroimy w kosteczkę i do wody z kiełbasy wrzucamy ziemniaki i przyprawy. Boczek kroimy w paseczki a kiełbasę w plasterki. Kiedy ziemniaki będą miękkie dodajemy zakwas i kiełbasę oraz boczek. Gotujemy jeszcze chwilę i zabielamy śmietaną.
Z chleba odcinamy czubek i wydrążamy środek. Wstawiamy do piekarnika na 180 C, aż się przyrumieni. Do upieczonego chlebka nalewamy żurek i od razu podajemy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Megaapetyczne i efektowne.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    swietne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    uwielbiam żurek, a w takim wydaniu to już w ogóle:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    oho, mąż jak to zobaczył to aż się \"zaślinił\" ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    dziękuję za tak miłe komentarze :))
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    ekstra
  • 3
    original
    Opublikowano

    Monika79

    super podane
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobry

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !