Sposób przygotowania

Z 25dag mąki, drożdży, 200ml ciepłej wody, łyżeczki soli, cukru i masła zagnieść ciasto. Szpinak zmiksować na miazgę, dodać sól i pieprz. 1/3 ciasta połączyć ze szpinakiem, oregano i roztartym czosnkiem i 15dag mąki. Zagnieść z kostkami sera feta i przyprawić solą i pieprzem. Ciasto rozwałkować, szpinak uformować w wałek, ułożyć na środku ciasta zlepić brzegi i ułożyć na blasze. Ciasto pozostawić do wyrośnięcia, posmarować wodą, zrobić u góry nacięcie, posypać ziarnkami słonecznika, Piec 45 min w 180st C.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    Wygląda zachęcająco
  • 4
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    superowy pomysł
  • 0
    original
    Opublikowano

    Faustyna

    Wygląda rewelacyjnie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    byMJ

    świetne połaczenie
  • 3
    original
    Opublikowano

    goofy9

    super przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    iza15

    smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !