Sposób przygotowania

Golonkę myjemy i wstawiamy do garnka z wodą z dodatkiem: włoszczyzny, obranej i potartej na tarce marchewki i soli do smaku. Gotujemy to przez ok 90 min.
Następnie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i pokrojoną w kostkę kapustę. Gotujemy do miękkości.
Wędzony boczek kroimy w kosteczkę i przysmażamy na patelni z dodatkiem odrobiny tłuszczu. Gdy będzie wysmażony, dodajemy łyżkę mąki i robimy zasmażkę. Gotową dodajemy do zupy i mieszamy.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    Super przepis na smaczną zupkę.
  • 1
    original
    Opublikowano

    BozenA

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    BozenA

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    BozenA

    super
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    bardzo lubię taki kapuśniaczek
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mmm
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Wojtek8

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    fajna zupka :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    dobra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    dobre
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszny !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo smacznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !