Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z marchewką i pestkami z dyni

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 50 dag
jajko 1 sztuka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
marchewka 10 dag
pestki dyni 5 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z marchewką i pestkami z dyni

Marchewkę obrać , zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do mięsa dodać wszystkie składniki , wyrobić mięso , doprawić do smaku. Formować kotlety , obtoczyć w tartej bułce i smażyć na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 10.07.2012 07:57
pycha;)
Emiliozo 27.11.2011 10:06
pomysłowe
magical66 29.06.2011 23:28
o takim sposobie jeszcze nie słyszałam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak