Sposób przygotowania

NA PATELNI LUB W PŁASKIM GARNKU ROZPUSZCZAMY MASŁO. WKŁADAMY KAPUSTĘ, POSIEKANĄ DROBNO CEBULĘ I STARTĄ NA GRUBYCH OCZKACH MARCHEWKĘ. SMAŻYMY 10 MIN CIĄGLE MIESZAJĄC. WLEWAMY BULION, WSYPUJEMY PAPRYKI, MAJERANEK ORAZ DUŻĄ ILOŚĆ PIEPRZU. DUSIMY NA ŚREDNIM OGNIU, AŻ CAŁY PŁYN ODPARUJE.WIĘKSZE NACZYNIE ŻAROODPORNE SMARUJEMY MASŁEM, WYKŁADAMY ZIEMNIAKAMI POKROJONYMI W PLASTRY, SYPIEMY SOLĄ I PIEPRZEM KŁADZIEMY NA TO KAPUSTĘ. I TAK NA PRZEMIAN : ZIEMNIAKI, SÓL, PIEPRZ, KAPUSTA... NA KOŃCU DAJEMY KAWAŁKI MASŁA I WSTAWIAMY DO PIEKARNIKA NA OKOŁO 1 GODZINKĘ. JA DODATKOWO DAJĘ JESZCZE SER ŻÓŁTY PO KAPUŚCIE.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    cieekawa
  • 8
    original
    Opublikowano

    dianix

    pewnie jest pyszniutka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    jadłam bardzo podobną i w 100% gwarantuję, że jest przepyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    na zimowe dni pyszna zapiekanka...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    oj ciekawa :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kikiriki

    Ekstra
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    lubię zapiekanki
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kasiek

    napewno mi posmakuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !