Sposób przygotowania

Z cykorii usunąć wierzchnie liście, kroić w poprzek w ćwiartki, włożyć do natłuszczonego oliwą naczynia żaroodpornego, wlać wino, przykryć folią aluminiową i piec 10 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury180 stopni. Mięso umyć, osuszyć i pokroić w paski. Cebulę i czosnek obrać i posiekać, usmażyć wraz z mięsem na rozgrzanej oliwie, przełożyć na cykorię, przykryć folią i odstawić. Ser ścieramy na tarce. Masło rozgrzewamy, wsypujemy mąkę, mieszając robimy zasmażkę, wlać mleko, gotować, aż zgęstnieje. Zdjąć z ognia, wymieszać ze śmietaną i musztardami, doprawić. Sosem polać cykorię oraz indyka, wierzch posypać serem, piec około 30 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    rozplywa sie w ustach
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !