Sposób przygotowania

Nóżki oczyszczone, umyć dokładnie, przerąbać, zalać zimną wodą i gotować. Włoszczyznę umyć, dodać do nóżek, osolić i gotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać zmiażdżone przyprawy i liść laurowy. Nóżki ostudzić, mięso obrać z kości i pokrajać w kostkę. Warzywa pokrajać w cienkie paski. Połączyć mięso z warzywami i zagotować razem z rosołem. Dodać czosnek roztarty z solą. Po przestudzeniu wlać do formy.
Galaretkę ułożyć na talerzu, na liściach sałaty.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    SMACZNE
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Fajna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !