Sposób przygotowania

Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę, otoczyć w mące i podsmażyć na oleju. Cebulę obrać i drobno posiekać. Marchew i ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Mięso przełożyć do rondla, dodać cebuli i wlać 2 szklanki wrzącej wody, doprawić zielem angielskim, solą i pieprzem, dusić dopóki sos nie zgęstnieje, mieszać od czasu do czasu. Marchew i ziemniaki wsypać do mięsa i cebuli, wymieszać i dusić około 20 minut, aż warzywa będą miękkie, wsypać groszek i ponownie przyprawić. 2 łyżki mąki rozmącić z wodą i wlać do warzyw, zagotować.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    smakowite

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !