Sposób przygotowania

Z chleba odcinamy skórkę, miąższ kroimy w kostkę i miksujemy z pokruszoną fetą, jajkiem, i i pieprzem. Dodajemy pokrojone śliwki i mieszamy wszystko razem.
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni C.W filetach nacinamy kieszonki, do środka nakładamy farsz, obwiązujemy bawełnianą nicią.
Mięso rumienimy ok. 8 minut na maśle,Przekładamy do naczynia żaroodpornego przyprawiamy solą i pieprzem, polewamy przygotowanym wcześniej bulionem z kostek. Filet pieczemy ok. 60 minut, w trakcie pieczenia polewamy powstałym sosem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    To musi być smaczne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Ciekawy pomysł.
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam wszystko, co z fetą.
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    niezłe połaczenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    fajnie przygotowane
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    muszę spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !