Sposób przygotowania

Obrane ziemniaki pokroić w plastry i gotować przez 10minut w dużej ilości osolonej wody. Ugotowane ziemniaki dokładnie rozgnieść. Groszek,marchew i kawałek masła gotować przez 5 minut w niewielkiej ilości osolonej wody. wymieszane z łyżka masła ziemniaki włożyć w rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką.Na dno formy tortowej wysmarowanej masłem lub dużej patelni wycisnąć 4 gniazdka.W środek każdego z nich wbić jajko i dookoła ułożyć warzywa. Gniazdka upiec w rozgrzanym piekarniku aż białka się zetną. Jajka doprawić do smaku. Potrawę podawać na patelni.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !