Sposób przygotowania

Tartą bułkę mieszamy z solą,pieprzem i papryką.Skrzydełka myjemy,osuszamy i obtaczamy w panierce.Smażymy na patelni na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.Cebulę kroimy w półplasterki,podsmażamy na patelni.Pieczarki szatkujemy (lub ścieramy na tartce) i dodajemy do cebuli.Smażymy,aż odparują.Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.Gdy przestygną,dodajemy jajko (farsz lepiej się trzyma).Ziemniaki obieramy,ostrym nożem wydrążamy jak najwięcej miąższu ze środka i napełniamy przygotowanym wcześniej farszem.Układamy w garnku na stojąco,aby farsz nie wypłynął.Zalewamy wodą do 2/3 wysokości i gotujemy do miękkości

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/warzywa/ziemniaki_faszerowane_pieczarkami

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !