Sposób przygotowania

Z mąki, jajka i wody zagnieść ciasto i rozwałkować na cienki placek. Wycinać koła. Kaszę ugotować na sypko i wymieszać z twarogiem, żółtkiem i cukrem. Farsz nakładać na koła z ciasta i formować pierogi. Wrzucać do gotującej się lekko osolonej wody z dodatkiem łyżki oleju i gotować aż pierogi wypłyną na wierzch. Podawać gorące lub odsmażane. Można podawać ze śmietaną.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne pierożki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    klaudusia198888

    mniam:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Boguśka1

    tez takie robie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Lis

    Bardzo smakowite połączenie:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !